Vinst mot Täby FC

Vinst mot Täby FC

IKSU innebandy besegrade på fredagen Täby FC IBK med 7-11 på bortaplan. Det som efter första perioden såg ut att bli en storseger blev tillslut en komfortabel seger men inte mer.

Vinst på bortaplan i svårspelade Tibblehallen med 7-11 efter periodsiffrorna (1-6. 2-2, 4-3) hur var matchen?

Matchen inleddes strålande från oss där vi var offensivt smarta. När vi har ledningen tappar vi tyvärr i fokus samtidigt som Täby höjer sig och spelar på färre spelare. Det var en match med offensiv prägel från båda sidorna. Täby spelar underhållande och kreativ innebandy.

Vad är det som gör att ni målmässigt tappar efter en fantastisk första period?

Bristande fokus tyvärr. Samtidigt gör Täby många bra saker och förtjänar beröm.

Offensivt så har det under hela säsongen fungerat bra men vad säger du om 7 insläppta mål?

Vi kommer att arbeta hårt med att förbättra försvarspelet. Det är ett uttalat mål för oss att vi vill vara kreativa, offensiva och underhållande att se på. Nu kommer vi att lägga mycket fokus på att börja täppa till defensivt.

Med ett stundande slutspel blir det viktigt att bla powerplay fungerar – ni fick några möjligheter i 5 mot 4 idag hur fungerade det?

Vi sägs ha seriens bästa PP och det är såklart kul. Mot Täby fick vi kämpa men lyckades ändå få 100% utdelning. Vi ska börja lägga mer tid även här. Det finns mycket att förbättra.

Någon speciell spelare som sticker ut?

Alla i den första perioden. Sen tappar vi lite överlag efter det, men Emelie Wibron, Sofia Joelsson, Josefina Eiremo och Cornelia Fjellstedt var vassa rakt igenom. Utöver dem förtjänar vår ungdomsspelare Myra Aggestål beröm. Omskolad till back har hon gått in helt respektlöst och blir bättre för varje vecka som går.

Ny match redan imorgon 13:00 på IKSU sport mot Linköping – vad kan vi förvänta oss av den matchen?

Linköping imponerade mot oss sist även om vi med lite marginaler på vår sida kunde gå ifrån till slut. De spelade fin anfallsinnebandy och var väl skolade. Det kan bli en kul match där båda lagen vill spela.