Uppförsbacken växte

Uppförsbacken växte

2-0 ledning efter knappa sju minuter, total skottstatistik på 47-22, ändå förlorade IKSU innebandy den andra semifinalmatchen mot Rönnby Västerås och uppförsbacken till Globen blev längre.

Efter sju minuter in i den andra semifinalmatchen på lördagen trodde nog de flesta att det skulle bli målkalas och vinst för IKSU innebandy. Redan efter drygt tre och en halv minut slår Iza Rydfjäll till med 1-0 och tre minuter senare utökar Katarina Bjuhr ledningen till 2-0. IKSU fortsätter sin offensiva innebandy och skapar stort tryck mot Rönnby som trots detta lyckas spräcka nollan på Malin Marklund och lagen går till vila med ställning 2-1.

I den andra perioden fortsätter IKSU sitt offensiva spel, dock med aningen mindre intensitet och framförallt utan de riktigt farliga lägena som de skapade i den första perioden. Istället är det Rönnby som får smakstart och 5:21 in i perioden kvitterar bortalaget. Sedan kom raset för IKSU innebandy, i alla fall om man ser till resultatet. Hemmalagets intensitet är det inget fel på, lägena att göra mål skapas, men bollen vill inte in bakom Rönnbys målvakt. Bortalaget skapar betydligt färre lägen men är betydligt mer effektiv och innan perioden är slut har bortalaget tagit ledningen och ställningen är 2-4.

Det var i den tredje perioden vändningen skulle komma, men så blev det inte. Intensiteten och det stora bollinnehavet tar IKSU med sig från den andra perioden, likaså måltorkan! Rönnby fortsätter vara extremt effektiva och förvaltar sina lägen och efter 60 spelade minuter skrivs slutresultatet 3-8 i protokollet.

Uppförsbacken har med förlusten blivit längre och IKSU innebandy måste nu vinna tre raka matcher mot Rönnby Västerås för att ta sig till Globen och SM-final. I eftermiddag (måndag) spelas den tredje semifinalmatchen kl. 17.00.

Matchfakta (innebandy.se)
Matchhändelser