Två tighta förluster i Stockholm

Två tighta förluster i Stockholm

IKSU Ungdom åkte i helgen till Stockholm för att möta på två svåra motståndare på bortaplan. Tyvärr blev lagen också för tuffa.

Helgens första av två matcher spelades på lördagen mot Tyresö Trollbäcken, ett lag som förra året spelade i Svenska Superligan. Trots det kunde Ungdom och Frida Embertsén göra 0-1 efter 05.02 i den första perioden. Med en kvittering och en reducering från hemmalaget blev perioden jämnare men Ungdom var laget som gick till ledning i paus med 2-3 efter Johanna Hägglund och Amanda Strömberg gjort varsitt mål. Målen visade sig dock bli Ungdoms sista för matchen då Tyresö både kvitterade och tog ledningen innan den tredje periodens slut. En bra första period räckte inte och Ungdom fick istället åka till Åkersberga med en förlust i bagaget.

På söndagen väntade då Åkersberga. Ett hemmalag som efter första perioden hade skaffat sig en 2-0 ledning. En ledning som de i mitten av andra perioden tappat efter att Ungdom gjort två mål genom Hanna Berglund och Johanna Hägglund. Ett likaresultat som 07.27 in i den tredje perioden blev till 2-3 till bortalaget, återigen genom Hanna Berglund. Trots en ledning med sju minuter kvar av matchen fick hemmalaget in både kvitteringen och ledningsmålet och slutresultatet kunde skrivas till 4-3.

Nästa match för IKSU Ungdom är ett derby och det på IKSU Sport mot RIG Umeå, matchstart 18.30.