Derbyvinst och målkalas hemma

Derbyvinst och målkalas hemma

IKSU Elit spelade under helgen två matcher i Umeå, en i Umeå Energi Arena mot IBK Dalen och en mot Telge på IKSU Sport. Resultatet? Två av två möjliga vinster.

Fredagens derby lockade 987 personer till UEA och publiken var laddade för en tuff match mellan stadsrivalerna. Redan efter 03.47 gjorde Emelie Engström 0-1 för gästande IKSU, lagets första men inte sista SSL-debutantmål för kvällen. Ett powerplay-mål senare av Sofia Joelsson och IKSU kunde gå med en 0-2 ledning i periodpaus. När sedan andra perioden tagit slut var ställningen reducerad och 1-2 stod det på tavlan efter mycket IKSU-slarv och vassa Dalen-kontringar. 10-13 i skott talade om en skottmässigt jämn period men spelövertaget var tydligt till ”bortalagets” fördel. Efter 02.21 i den avslutande perioden kunde ytterligare ett debutantmål göras, denna gång genom Tova Eriksson och ställningen var nu 1-3. Med mål av Cornelia Fjellstedt, Julia Nordin och Emelie Wibron kunde den tredje spelaren i IKSU göra första SSL-målet. Isa Jonsson kunde 14.07 in i perioden göra 1-7. Frida Norström och Louisa Turton avslutade sedan målskyttet och matchen som slutade 1-9.

Telge gästade under söndagen IKSU Sport och kunde, trots Amanda Delgado Johanssons två mål under periodens första halva, gå till omklädningsrummet i paus med ett 2-0 underläge. Ett underläge för bortalaget som växte i den andra perioden då Frida Norström utökade ledningen men som sedan reducerades till 3-1 och 3-2. Trots Telges snabba mål kunde IKSU se fram emot den sista perioden med en stabil 6-2 ledning efter mål av Frida Norström och Amanda Delgado Johansson igen samt Cornelia Fjellstedt. Tre raka Johanna Hultgren-mål senare, en reducering samt ett varsitt mål av Julia Nordin och Louisa Turton kunde göra att matchens resultat kunde skrivas till 11-3. Glädjande för hemmalaget var även att Lovisa Hedin gjorde en mycket bra SSL-debut i målet.