Tuff helg för Elit

Tuff helg för Elit

Karlstad gästade på fredagen IKSU och IKSU Sport för en tuff match. En match med två olika matchbilder där bortalaget slutligen gick segrande.

Efter den första perioden kunde IKSU gå till omklädningsrummet och vila med en 3-0 ledning efter mål av Emelie Wibron, Amanda Delgado Johansson och Johanna Hultgren. Om första  tillhörde IKSU var den andra perioden desto jämnare. Målmässigt kunde Karlstad reducera två gånger om och inför den tredje perioden var det fortfarande ledning för hemmalaget, men nu med 3-2. En ledning som inte visade sig skulle hålla matchen ut. I mitten av sista perioden kunde Karlstad kvittera, ta ledningen och utöka den till 3-5. Iza Rydfjälls reducering med 12 sekunder kvar räckte inte för att rädda en poäng för hemmalaget.

På söndagen begav sig IKSU till Tibblehallen för att möta Täby i ytterligare ett tufft möte. Med en 1-2 ledning i första perioden, med mål av Amanda Delgado Johansson och Sofia Joelsson, blev andra perioden precis lika jämn. Emelie Wibron kunde, efter en Täby-kvittering, ge IKSU ledningen igen efter ett straffmål. Ett lika resultat inför den tredje perioden där lagen följdes åt till matchminut 12 där Täby kunde ta ledningen för andra gången i matchen och göra 5-4. Ett resultat som, trots IKSU-press de avslutande minuterna, stod sig.

Nästa helg väntar återigen en toppkonkurrent i Pixbo Wallenstam.
Matchen spelas kl. 19.10 i Göteborg och kommer att sändas på TV4 Sport/CMORE.