Seriepremiär mot Rönnby

Seriepremiär mot Rönnby

Seriepremiär! Andreas Harnesk har stora förväntningar på stundande säsong.
– Det känns väldigt bra, vi känns starka!

På lördag den 19/9 spelar IKSU innebandy seriepremiär mot Rönnby Västerås IBK i Kristiansborgshallen. Andreas Harnesk, huvudtränare, är förväntansfull.

– Nathalie Jakobsson och Josefina Eiremo har varit sjuka i veckan, men de är friska nu. Caroline Deutgen dras med en knäskada, annars är alla hela och friska inför helgens match, säger Andreas Harnesk.

Försäsongen har i vanlig ordning gått i rasande fart. IKSU innebandy har under sommaren fokuserat på dels det fysiska men även den tekniska träningen.

– Nästan alla spelare har kunnat köra fullt ut, vilket känns väldigt bra och roligt. Vi har fokuserat mycket på det tekniska och taktiska förutom fysiken. Fokus har varit att bli mer kreativa i anfallsspelet. Vi måste komma bort från sargerna för att skapa ett mer modernt anfallsspel.

En viktig del i att nå ett bättre spel är de spetsspelare som tillkommit inför säsongen 2015-2016. Spetsspelare som Andreas Harnesk redan nu ser har gett effekt i lagets spel.

– Jag är grymt nöjd med alla spelare som har tillkommit. Alla har spetskvaliteter, men vi måste även ge dem tid att komma in i spelet. Det viktiga är att även vi kan se och lära av dem, precis som de ser och lär av oss. Jag tror slutresultatet kommer att bli magiskt bra.

Matchen spelas klockan 16:00 i Kristiansborgshallen. Matchen webbsänds via SSLplay.se Direktlänk

Du kan också följa matchen via IBIS. Direktlänk

IKSU innebandys laguppställning hittar du på IBIS. Direktlänk

/Andreas Lindegren, Lindegren Media