Seriepremiär IKSU ungdom

Seriepremiär IKSU ungdom

Äntligen är det dags för seriepremiär. På lördag den 19/9 tar IKSU ungdom emot Örnsköldsvik IBK på IKSU sport klockan 16.00 Patrick Thomsen, ny tränare för IKSU ungdom, har en klar målsättning för säsongen.

På lördag drar serierna igång för både IKSU elit och IKSU ungdom. IKSU elit spelar bortamatch mot Rönnby Västerås IBK medan IKSU ungdom får inleda årets division 1-serie på hemmaplan. Patric Thomsen är ny tränare för IKSU ungdom och ska tillsammans med Peter Hugosson Wallgren leda laget mot nya framgångar. Målsättningen är redan klar.

– Vi har två målsättningar, en som vi håller för oss själva och en som vi gärna pratar om – vi ska ta oss till Allsvenskan, säger Patric Thomsen.

Nästkommande säsong, dvs säsongen 2016-2017, kommer serierna på damsidan att läggas om och spegla herrsidan med steget Allsvenskan mellan division 1 och Svenska Superligan. De sex bästa lagen vid seriens slut tar sig Allsvenskan.

Inför seriestarten dras dock laget med både skador och avstängning.

– Vi har tre stycken på skadelistan i form av korsbandsskador och vi har en avstängd sedan förra säsongen. Det är klart att det påverkar truppen men vi inkluderar de skadade spelarna som lagledare så de finns med och bidrar med sin energi.

Örnsköldsvik är nykomlingar i division 1. Lagen möttes dock under försäsongen i Scandic cup.

– Det kommer att bli en match med högt tempo. Örnsköldsvik spelar en fartfylld innebandy och är tuffa i närkamperna. Så det kommer att bli en tuff match.

Han har stor tilltro till lagets förmåga och bakom sig lämnar laget en försäsong som främst handlat om att implementera ett nytt spelsystem.

– Vi har kämpat på hårt både med fysen och med det nya spelsystemet. Känslan inför helgens match är riktigt bra. Det har varit bra fart och en härlig intensitet på veckans träningar.

Matchen startar klockan 16.00 på IKSU sport.

Kan du inte se matchen på plats kan du få live-uppdatering via IBIS. Direktlänk

IKSU ungdoms laguppställning, se IBIS. Direktlänk.

/Andreas Lindegren, Lindegren Media.