Seger i premiären

Seger i premiären

IKSU ungdom inledde säsongen med en trepoängare när Örnsköldsvik IBK besegrades på hemmaplan. Patric Thomsen, tränare för IKSU ungdom, analyserar matchen.

Sex mål och tre poäng. IKSU ungdom inledde serien på bästa sätt när Örnsköldsvik besegrades på hemmaplan.

– Det känns väldigt kul att serien är igång. Att få känna lite matchpuls igen efter en sommar utan, säger Patric Thomsen till redaktionen på iksuinneabandy.se

Inför seriepremiären har stort fokus legat på, förutom, fysiken, att utveckla spelarnas tekniska och taktiska kunskaper, något som Thomsen tycker visade sig i matchen.

– Även om vi har en högre snittålder i år än de tidigare säsongerna så är vi fortfarande en ung trupp. De märks ibland då vi inte alltid tänker som de elitidrottare vi är, samtidigt som det finns en stor potential i gruppen som går framåt hela tiden, säger Thomsen och fortsätter:

– Huvudfokus har varit och kommer alltid ligga på att utveckla spelarna så att de på sikt är redo att ta steget till vårt elitlag. Sen har vi sedan augusti tryckt extra hårt på de tekniska och taktiska bitarna.

IKSU Ungdom tog tag i taktpinnen i matchen och ledde med hela 4-0 inför den tredje perioden. Hemmalaget tappade dock initiativet i den tredje perioden och Örnsköldsvik närmade sig med tre raka mål.

– Det är en helt okej premiär insatts tycker jag. Vi gör vissa saker väldigt bra medan vissa bitar är mer utvecklingsbara. Samtidigt är det första matchen och vi kommer växa in i det allt eftersom. En sak vi tryckte på innan var att vi skulle våga, både med och utan boll, och det gjorde vi, även om vi kanske vågade lite väl mycket ibland.

I laget vill han framhålla kollektivet, men nämner några spelare som han tyckte stack ut extra genom matchen.

– Tycker samtliga spelare gör det bra, men Vilma Hortell, Fanny Sjölund och Amanda Collin och Johanna von Pawel är värda en extra high-five.

Matchen slutade 6-3.

Matchhändelser, se IBIS. Direktlänk

/Andreas Lindegren, Lindegren Media