Pazio laddad för landslagshelgen

Pazio laddad för landslagshelgen

IKSU är det lag som med sina nio spelare har flest svenska landslagsspelare. Dock har ingen av dem lika många landskamper som lagets polska landslagsstjärna, Małgorzata Pazio. Samtidigt som de svenska spelarna åker hon iväg på landslagsuppdrag. För hennes och Polens del bär det av till slovakiska Nitra, 2-5 november.

För IKSU:s polska landslagsback har säsongen hittills, enligt henne själv, känts lite upp och ner. Något som hon tror beror på säsonginledningens svajiga start.
– Jag tror tabellen visar det. Jag är dock nöjd med vår prestation i Champions Cup då det kändes som att vi hittade tillbaka till vårt spel och visade återigen att vi är ett starkt kollektiv.

Efter matchen mot Malmö på söndag väntar landslagsuppehåll i SSL och för Pazio innebär det turnering i slovakiska Nitra.
– Jag ser fram emot att få träffa tjejer och kunna slipa på detaljer inför VM. Vi är ett riktigt roligt gäng och det är alltid lika kul att vara med i landslaget och representera sitt land.
Efter Nitra väntar seriespel hemma i Sverige igen och senare ett stundande VM.
– Det här kommer att bli mitt sjätte VM och jag tycker att det är lika ärofyllt och spännande varje gång jag får chansen att vara med. Vi har en svår grupp där vi möter bland annat möter Sverige. Det tycker jag är väldigt roligt då jag kommer få möta mina lagkamrater från IKSU.
Trots ett tufft gruppspel har Pazio och Polen sitt mål klart.
– Jag hoppas vi kan prestera bra i alla matcher och, förutom att komma på femte plats som är målet med VM, kunna bjuda ”topp fyra” nationer på en riktigt bra fight!

 

Foto: David Asserfors