Måltorka stoppade ungdom

Måltorka stoppade ungdom

Resultatmässigt väldigt bra i gruppspelet, spelmässigt väldigt bra i semifinalen. Patric Thomsen, tränare IKSU ungdom, sammanfattar lagets insats i Scandic cup.

IKSU ungdom visade upp sig från sin allra bästa sida under Scandic cup. Laget gick obesegrade igenom gruppspelet med en målskillnad på 22-2.

– Vi var lite nervösa i första matchen och vi fick inte riktigt spelet att stämma, men sen jobbade vi oss in i turneringen, säger Patric Thomsen.

Laget vann gruppen och i semifinalen stod lokalkonkurrenten RIG Umeå IBF på andra sidan planen. Trots att det blev förlust är Thomsen nöjd över lagets insats.

– Man kan väl säga att när vi presterade som allra bäst fick vi inte resultatet med oss.

IKSU ungdom skapade många farliga chanser med hade uppenbara problem att göra mål, trots de offensiva egenskaper laget visat upp under gruppspelet.

– Deras målvakt gjorde en riktigt bra match och vi tar inte direktskotten som vi borde. Sen ska vi vara ärliga med varandra och säga att vi inte har tränat speciellt mycket fem mot fem. Vi har mer jobbat på tekniken, att varje spelare ska utveckla sin teknik.

Att Thomsen har stora förhoppningar på den kommande seriestarten råder det inga tvivel om.

– Känslan är jättebra laget och vi har haft en riktigt bra försäsong. Vi ska inte vara bäst just nu och har ingen brådska. Vår långsiktiga målsättning är att utveckla och utbilda blivande elitspelare, det innebär att det får ta sin tid och att vi måste få misslyckas. Vi måste våga för att lyckas.

Matchen slutade 2-4.

/Andreas Lindegren, Lindegren Media