Lagkaptenen förlänger

Lagkaptenen förlänger

Josefina Eiremo behövde ingen lång betänketid – att spela vidare ytterligare en säsong för IKSU innebandy var en självklarhet.

IKSU innebandys lagkapten och tillika lagkapten i Sveriges landslag, Josefina Eiremo, har förlängt sitt kontrakt med IKSU innebandy.

– Innebandy är så fruktansvärt roligt och jag längtar fortfarande till varje träning, säger Josefina som nu går in på sin elfte säsong i IKSU.

Förväntningarna på IKSU inför förra säsongen var stor efter att laget säsongen 2013/2014 åkte ur i kvartsfinal. Säsongen 2014/2015 slutade i semifinal där IKSU fick se sig besegrade av Rönnby Västerås. Förväntningarna tar hon dock med ro.

– Det har alltid varit höga förväntningar från publik och media på oss som lag och det är oftast bra att ha, men det måste även finnas en balans. Det är klart att vi alla var besvikna över att vi åkte ur i semifinalen under förra säsongen men det vore smått orimligt om vi tog oss till final varje år, säger hon.

IKSU innebandy står inför en generationsväxling säsongen 2015/2016 och flera spelare med långt förflutet i föreningen har slutat och fått lämna plats åt yngre nya spelare.

– Det är något som tillslut sker i alla lag. De har varit med och byggt upp den kultur som finns i IKSU idag och legat bakom stora delar av våra framgångar, så det är såklart tråkigt att flera av dessa slutar av olika anledningar, men kärnan och stommen i IKSU innebandy är fortfarande kvar, säger hon och fortsätter:

– Nu gäller det för andra spelare att ta efter deras kvaliteter både på och utanför planen, men det känns ruskigt bra med de spelarna som har kommit in nu inför kommande säsong. Det är riktigt bra spelare och där har verkligen IKSU lyckats med värvningarna.

 

Läs hela pressmeddelandet på Mynewsdesk.

Foto: Andreas Lindegren