Kapten Forssén redo för ett nytt derbyt

Kapten Forssén redo för ett nytt derbyt

Efter sex spelade omgångar i Allsvenskan ligger IKSU Ungdom på en femte plats. Lagets kapten Signe Forssén är laddad för ett tufft derby mot IBF Dalen, som ligger på en sjätte plats. Båda lagen står på en vinst var och Forssén tror det kommer spegla sig i matchen.
– Derbyn är ju alltid lite roligare, lite tuffare, lite hetsigare, alltså – lite extra allt. Just mot IBF Dalen brukar det vara fysiska och intensiva matcher som är lika underhållande på som utanför planen.
Veckan har enligt kaptenen varit bra och ett revanschsuget lag är redo för matchen på fredag.
– Det har varit mycket fart på träningarna där allas vinnarskallar har sats på prov. Det har blivit en del dueller som inkluderat känslor vilket jag ser som positivt eftersom det visar på en enorm vilja att lyckas.
Lagets prestation har varit ojämn och Forssén ger sin egna prestation betyget ”okej”.
– Jag har gått från att spela forward till att nu spela back vilket har varit en utmaning men jag börjar bli bekväm i rollen. Med tanke på att jag gjort mer poäng från backplatsen än som forward så antar jag att det var en bra förändring!

Inför fredagens derby spår kaptenen matchen som följande:
– Den kommer nog vara jämn till en början men med tanke på vår vilja att vinna som växt sig ännu starkare under veckan så kommer vi dra det längsta strået. Matchen slutar 5-2 till vår fördel!

Matchstart kl. 18.30 på IKSU Sport.

Foto: Anders Andersson