IKSU sportscamp-summering

IKSU sportscamp-summering

Förra veckan anordnades IKSU sportscamp. Ett ungdomsläger där mångsidigheten stod i fokus. Med några dagars perspektiv och utvärdering konstaterar vi att syftet uppfylldes. Det här var ett bra och uppskattat upplägg. 

Camp-general var Jonas Thomsson. En man med många strängar på sin innebandylyra. Dessutom brinner han för att ungdomar ska röra sig.

– Det här startade med Change The Game-tanken. Att barn i större utsträckning behöver röra på sig. Det är något vi gillar och stödjer till 100%. IKSU har fantastiska lokaler för mångsidighet och kan därför erbjuda något unikt. Det finns därför bra förutsättningar för en sån här camp med IKSU:s anläggning som hemvist, säger Jonas Thompson.

Naturligtvis var innebandyn grundbas för lägret, men deltagarna fick testa massor av andra saker. Bland annat fick de klättra klättervägg, spela futsal och basket. Två av innebandyledarna var Amanda Delgado Johansson och Emelie Wibron. Ja, som du förstår sparade inte IKSU på profilkrutet. Något som uppskattades av deltagarna.

Jonas Thomsson berättar att det totalt var ca 20 olika instruktörer med specialkunskap inblandade under lägret. Samtliga från IKSU:s olika sportgrenar.

rasmus och amanda

Ett roligt mervärde var att ”världens bästa innebandyspelare”, Rasmus Enström kom och hälsade på. Ödmjuka Rasmus uppskattades verkligen av lägerdeltagarna. På bilden ser du Rasmus och Amanda Delgado Johansson.

Nästa sportscamp är v 44, på höstlovet. Läs mer om campen på den här länken.