IKSU innebandy växer

IKSU innebandy växer

IKSU innebandy har historiskt sett förfogat över två representationslag i Svenska Superligan och division I. Nu växer sig föreningen sig större och starkare. Från och med den här säsongen har klubben startat tre nya ungdomslag.
– Det känns som ett spännande koncept, säger klubbchefen Jocke Sjöström.

IKSU har utökat innebandyfamiljen rejält och utökat den med tre nya ungdomslag, ett samarbetslag tillsammans med Sävar IBF i juniorallsvenskan, samt två flicklag för flickor födda mellan 2001 och 2003.
Arbetet inom klubben har pågått under en längre tid och var långt ifrån självklar till en början.

– Vi har under åren haft en strid ström av förfrågningar från spelare, ledare och olika föreningar men alltid varit konsekventa och sagt nej av både organisatoriska och ekonomiska skäl. Men nu var tiden mogen för oss att försöka skapa något bra tillsammans och det här är något som stärker oss som klubb då vi får fler medlemmar och en bredare organisation, säger Sjöström också noga med poängtera att IKSU innebandy inte på något sätt aktivt lockat över dessa ungdomslag till föreningen.

– Det var många olika pusselbitar som föll på plats samtidigt oberoende av varandra och nu fick vi ett helt ”paket” med tre årskullar som föll rätt i tiden.

Ungdomslagen kommer att spela under IKSU Ungdoms ”flagga”.

– Det här är enbart positivt och att vi startat ungdomsverksamhet har skapat stor effekt bland våra samarbetsparterns, säger Sjöström.