Game over

Game over

Det blir varken SM-final eller ett efterlängtat SM-guld för IKSU innebandy denna säsong. Efter en spännande fjärde semifinalmatch fick IKSU se sig besegrade och förlorade semifinalserien med 3-1 i matcher.

Vinna eller försvinna gällde för IKSU i fredagens fjärde semifinalmatch mot Rönnby Västerås IBK. De strax över 1000 i publiken fick dock se ett IKSU starta svagt och redan efter knappa 1.30 in i den första perioden tog bortalaget ledningen. Smakstart för Rönnby men IKSU svarade snabbt genom Victoria Wikström som efter drygt fyra minuter kvitterade assisterad av Frida Rydfjäll. Rönnbys svar på målet blev massivt och inom loppet av åtta minuter hade bortalaget gått från kvitterat läge till ledning ställningen 1-4! En rejäl uppförsbacke som Frida Rydfjäll minskar med drygt sex minuter kvar av första perioden och efter 20 spelade minuter var ställningen 2-4.

Andra perioden kunde nog inte börjat sämre för IKSU. 2.24 in i perioden utökar Rönnby sin ledning och de flesta i publiken trodde nog att matchen i sin helhet var över. Som tur var satt dock alla kvar och hjälpte hemmalaget att vakna till liv – för det blev en upphämtning av världsklass med Emelie Wibron i spetsen. Emelie stod för ett tvättäkta hattrick när IKSU återigen kvitterade i matchen och både publik och motståndare var nog i chock.

I den tredje perioden försökte IKSU tappert att ta ledningen i matchen och skapade flera farliga chanser. Rönnby jobbade som vanligt hårt i defensiven och tog alla chanser att spelvända och kontra, en taktik som varit lagets framgångsrecept denna säsong. Så blev det även i fredagens match. Trots att IKSU har bud på flera mål är det Rönnby som åter tar initiativet rent målmässigt och utnyttjar IKSU innebandys allt mer desperata försök till att göra mål. Matchen slutar tillslut 5-8, det sista målet gör Rönnby med en sekund kvar i öppen kasse.

Med det är IKSU innebandys säsong över. SM-finalen spelas den 18 april mellan KAIS Mora och Rönnby Västerås IBK.

Matchfakta (innebandy.se)
Matchhändelser