IKSU innebandy

IKSU innebandy är en av 17 sektioner inom IKSU. Innebandysektionen bildades 1988 och ursprungligen fanns både dam- och herrverksamhet. Sedan 1996, då herrlaget åkte ur division 1, finns endast damverksamhet inom sektionen.
IKSU innebandy har skördat många framgångar. Sedan starten har föreningen vunnit 4 SM-guld och 5 Europacup-guld.
Inom sektionen finns även IKSU ungdom, föreningens systerföreing, vars uppgift är att fostra, förvalta och utveckla blivande elitspelare fram till att de är redo för högsta ligan.
Inför säsongen 2015-2016 har föreningen även förstärkts med två ungdomslag, IKSU F02 och IKSU F03.

 

Idrottsföreningen IKSU

IKSU är en öppen ideell idrottsförening och har till ändamål att möjliggöra utövande av idrotts-, frilufts- och friskvårdsaktiviteter för medlemmarna, samt främja gott kamratskap. Föreningen är ansluten till Sveriges Riksidrottsförbund (RF). IKSU består av cirka 22 000 individuella medlemmar. IKSU erbjuder ett varierat utbud av fysiska och hälsofrämjande aktiviteter. Verksamheten innefattar träning, tävling, rekreation och rehabilitering. IKSU äger ett bolag; IKSU Hälsa AB, med verksamhet inom friskvård, behandlingar och konferens. Föreningen har tre anläggningar i Umeå. IKSU:s vision är ”Ett friskare och starkare Umeå”

Besök IKSU:s hemsida.