Finaldrömmen lever

Finaldrömmen lever

Förutsättningarna inför måndagens semifinalmatch var solklara för IKSU – vinna eller försvinna! IKSU valde det första och drömmen om final och SM-guld lever vidare.

Det blev en annorlunda matchbild i den tredje semifinalmatchen mellan Rönnby Västerås IBK och IKSU innebandy. Det höga tempo som man blivit van att se från kvartsfinalserien och de senaste två semifinalmatcherna såg man inte till, istället var det två reserverade lag som ställdes mot varandra. Det märktes även i skottstatistiken där lagen följdes åt hela matchen och slutade 27-26 till Rönnbys favör. Den första perioden blev relativt händelselös där de båda lagen drar på sig varsin utvisning. Ingen målskytt noteras dock under den första perioden och lagen går till pausvila med resultatet 0-0.

Den andra perioden fortsätter även den i ett lägre tempo där lagen fortsätter vara försiktiga i spelet. Från läktaren känns det som att Rönnby väntar på att bortalaget ska göra misstag som de kan kontra på, IKSU är däremot rädd om bollen och gör allt för att undvika misstag. Det dröjer ända till 17:34 innan första målet i matchen kommer och det är hemmalaget som tar ledningen efter en rörig situation framför IKSU-målet. Ridå ner tänkte nog många men det dröjde bara 9! sekunder innan IKSU svarade genom Emelie Wibron assisterad av Josefina Eiremo. Pausvila och oavgjort.

Tredje perioden bjuder på aningen fler lägen, något som IKSU tar till vara på och 2:47 in i perioden gör IKSU kvällens sista mål. Rönnby känns trötta och även om de skapar några chanser i tredje perioden känns det som att IKSU vinner matchen rättvist med slutresultatet 1-2.

Vinsten innebär att det blir fortsatt spel i semifinalserien. Den fjärde matchen spelas på fredag den 10/4 klockan 19.10 på EXEL arena då matchen även sänds på TV.

Matchfakta (innebandy.se)
Matchhändelser