Endre kvitterade!

Endre kvitterade!

Ett nästintill fullsatt IKSU sport, två laddade lag – det var dukat för innebandyfest när match 2 i kvartsfinalserien drog igång på söndagseftermiddagen. Det blev dock ombytta roller och IKSU fick jaga.

Det var en betydligt jämnare match vi fick se i jämförelse med den första kvartsfinalmatchen som spelades i fredags och där IKSU stod som segrare med slutsiffrorna 5 mot Endres 3. Första perioden började i rasande fart med högt tempo där båda lagen skapade flera farliga målchansen. Det skulle dock dröja ända fram till dryga tre minuter in i den andra perioden innan den första bollen rullande över mållinjen och Endre tog kommando över matchen.

Från läktarplats upplevdes dock den andra perioden som aningen tempofattig i jämförelse med den första perioden, även om båda lagen skapade flera farliga chanser. Drygt sex minuter in i perioden tog Emelie Wibron vara på ett av lagets chanser och kvitterade till 1-1. Resultatet stod sig fram till slutet av den andra perioden då IKSU tappar in det andra målet för dagen efter slarv i försvaret.

Det verkade också som att matchen skulle ”spikas” igen tidigt, då Endre tryckte in sin tredje kasse bara drygt två och en halv minut in i den tredje perioden. IKSU reder sig dock och blir mer och mer intensiva och håller bollen under långa perioder i anfallszonen. Trots stort bollinnehav och flera farliga lägen dröjer det ända till 10:40 innan IKSU sätter sitt andra mål för dagen genom skott från Frida Rydfjäll.

Närmare än så kommer aldrig IKSU, trots att de testar spela sex mot fem och skottstatistik som slutar med 33 mot 21 skott på mål.

Kvartsfinalserien är därmed kvitterad och IKSU reser redan på tisdag till Endres hemmaborg för match 3.

Matchfakta (innebandy.se)
Matchhändelser