Derbyseger

Derbyseger

DERBYSEGER! IKSU ungdom fortsätter att leverera! I fredags slog de lokalkonkurrenten IBF Dalen på bortaplan. Patric Thomsen var givetvis nöjd efter matchen.
– En relativt jämn första period där det böljar lite fram och tillbaka, men efter det tar vi tag i taktpinnen och då är det egentligen bara ett lag på banan, säger Patric Thomsen om matchen.

IKSU ungdom har inlett årets säsong på bästa sätt och tagit hem sex poäng av sex möjliga. I fredags besegrade de IBF Dalen på bortaplan, slutsiffrorna skrevs till 1-3. Första perioden var dock mållös och det var först i den andra perioden som IKSU lyckades ta ledningen.

– Vi värderar våra avslut lite dåligt. Vi skapar lägen och kommer till avslut, men vi har en tendens att undvika direktskott vilket underlättar för våra motståndare. Sen är vi lite fega och vågar inte riktigt ta oss in på obekväma ytor, något som vi definitivt måste utveckla, säger Patric Thomsen om matchen och fortsätter:

– En relativt jämn första period där det böljar lite fram och tillbaka, men efter det tar vi tag i taktpinnen och då är det egentligen bara ett lag på banan.

Att matchbilden blev som den blev, en målsnål tillställning, är dock inget som förvånar Thomsen.

– Dalen är ju inte direkt kända för att hjälpa till att utveckla sporten innebandy utan spelar i mina ögon Sveriges absolut tråkigaste innebandy. De parkerar bussen och försöker spelvända.

Efter matchen är han främst nöjd med lagets defensiva insats där han återigen får se sitt lag vinna många bollar och släpper till få chanser i uppställt försvar.

– Jag tycker att samtliga spelare gör en bra match även om vissa tröttnar på slutet. Jessica Lidberg var däremot i en klass för sig denna match.

Matchhändelser hittar du på innebandy.se Direktlänk

/Andreas Lindegren, Lindegren Media