Återigen en vinst på västkusten

Återigen en vinst på västkusten

Under lördagskvällen var det dags för ett rivalmöte mellan Pixbo Wallenstam och IKSU. Täta matcher spelades mellan lagen i förra årets semifinalserie och med nya spelare, tränare och andra förutsättningar var det upplagt för ytterligare en jämn match. 

IKSU började matchen bäst med att göra 0-1 i numerärt överläge efter ett långskott signerat Emelie Wibron, 08.36 in i den inledande perioden. Nästan tio minuter senare kvitterade dock Pixbo och perioden kunde avslutas med ett likaresultat.
– Jag tycker ändå vi skapar de farligaste chanserna hittills men det gäller att vi sätter dit dem också, sa målskytten Wibron i TV4 Sport i sin intervju efter första perioden.

Den andra perioden kunde, efter två mål av Alice Granstedt, sluta 1-3 till gästerna. 1-2 gjordes på en kontring där Granstedt kunde avsluta anfallet efter en passning från Amanda Delgado Johansson. Granstedt kunde sedan göra sitt andra mål för kvällen, assisterad av ingen mindre än Maja Viström, en 16-åriga debutanten med endast fyra träningar i klubban, tre med Ungdom och en med Elit. Viström som senare skulle återkomma i poängprotokollet.
– Både första och andra perioden tycker jag är bra från vår sida. Det känns som att vi är väldigt revanschsugna och att vi vet vad vi går för, så det gäller att plocka fram det vilket jag tycker jag att vi gjort de här två perioderna i alla fall, kommenterade Granstedt i pausvilan inför den avslutande perioden i TV4 Sport.

Den sista perioden hade blivit 07.09 när Julia Nordin, efter ett friläge tillsammans med Alice Granstedt, kunde göra 1-4. En minut och 23 sekunder senare kunde Maja Viström göra sitt andra poäng och första mål i IKSU-tröjan. Efter ett bra förarbete och fin press av kedjekamraterna Johanna Hultgren och Tova Eriksson kunde alltså debuterande Viström göra 1-5 och sitt första IKSU- och SSL-mål. Dock skulle inte Viström nöja sig där utan kunde bytet efter, utöka ledningen till 1-6 genom en fin styrning efter en väl avvägd passning från Ellinor Berling. Styrningen blev också matchen sista mål.
– Det kändes jättebra, det var jättekul. Vi skapade mycket och det kändes som att allting stämde idag, sa en nöjd Maja Viström i sin intervju efter matchen.

Nästa helg väntar Champions Cup i Finland.